Elektronsko povezivanje privrednih registara 26 zemalja

Bez autora
Oct 28 2010

Državni sekretar za privredu i privatizaciju Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić otvorio je danas u Beogradu Generalnu skupštinu Evropskog privrednog registra (EPR), mreže koja elektronski povezuje nacionalne privredne registre iz 26 evropskih zemalja. Ova agencija je domaćin i organizator jednodnevne konferencije. Srbija je član EPR-a od 2007. godine, a od 1. jula 2009. godine tehnički je priključena na ovu mrežu. Mreža EPR omogućava razmenu više od 20 miliona zvaničnih podataka o registrovanim kompanijama iz Evropske unije i pet zemalja koje nisu članovi EU, među kojima je i Srbija. Cilj uspostavljanja ove mreže za razmenu podataka jeste ostvarivanje jedne od osnovnih ideja Evropske unije, a to je delotvorno funkcionisanje jedinstvenog evropskog tržišta putem unapređenja transparentnosti poslovanja širom Evrope...

Elektronsko povezivanje privrednih registara 26 zemaljaDržavni sekretar za privredu i privatizaciju Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić otvorio je danas u Beogradu Generalnu skupštinu Evropskog privrednog registra (EPR), mreže koja elektronski povezuje nacionalne privredne registre iz 26 evropskih zemalja.

Ova agencija je domaćin i organizator jednodnevne konferencije.

Srbija je član EPR-a od 2007. godine, a od 1. jula 2009. godine tehnički je priključena na ovu mrežu. Mreža EPR omogućava razmenu više od 20 miliona zvaničnih podataka o registrovanim kompanijama iz Evropske unije i pet zemalja koje nisu članovi EU, među kojima je i Srbija.

Cilj uspostavljanja ove mreže za razmenu podataka jeste ostvarivanje jedne od osnovnih ideja Evropske unije, a to je delotvorno funkcionisanje jedinstvenog evropskog tržišta putem unapređenja transparentnosti poslovanja širom Evrope.

Nacionalni privredni registri integrisani na mrežu EPR-a međusobno omogućavaju pristup podacima sadržanim u svojim registrima, čime je zainteresovanim licima širom Evrope omogućen jednostavan onlajn pristup registrovanim kompanijama direktno iz izvora, odnosno privrednog registra svake zemlje članice ove mreže.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik